Bulimik Süreyya!

Image Hosted by ImageShack.us
Süreyya'nın 11 yaşındaki haline ait fotoğrafi haber merkezimiz ele geçirdi.

05.08.2007 : Popo Magazin

Süreyya'ya yakın kaynaklar ünlü frontmanin son günlerdeki zayıf görüntüsünü bulimia nervosa hastalığına tutulmasına bağlıyorlar. Anlatılanlara göre Süreyya 2 yıl önceye kadar 110 kiloymuş. Çocukluğunda şişmanlığı alay konusu olan Süreyya, ünlü bir şarkıcı olmaya karar verince ilk yaptığı şey midesine kelepçe taktırmak olmuş. Ancak bununla yetinmeyen Süreyya, yemek yer yemez hemen tuvalete gidip yediklerini kusuyormuş. Ayrıca kilo almamak için çeşitli uyuşturucu maddeler kullanan Süreyya, kilo kompleksini birlikte olduğu insanlara da yansıtıyormuş. Sevgililerine sürekli az yemeleri konusunda ısrarlarda bulunan ünlü frontmanin en son sevgilisi olan Hale Kokkömürü, yeme bozuklukları nedeniyle hastaneye yatırıldığında 39 kiloya düşmüştü.

3 comments:

Anonymous said...

Ben bir iktisatçıyım. Afrika'da bu kadar aç varken Süreyya'nın yediklerini kusmasını kaynakların israfı olarak görüyor ve kınıyorum.

Anonymous said...

Sevgili Popo magazin muhabiri kardeşim. Bulimia nervosa gelişmiş toplumlarda ergenlik çağındaki genç kızlarımızı etkileyen psikojenik bir problemdir. Hastalığın predispozisyonu bu juvenil periyodu hedef alır. Süreyya erkektir. Ayrıca geçmişinde herhangi bir sebep ile bu tarz bir psikoz yaşamadığı bilinmektedir.
Yalan haber. Tıp dünyasına haraket.

Not: Seks, liseli, kameralı genç kızlar... (Bunları aramalarda çıkmanız için yazdım dostlarım. Hipokrat çarpsın a-a-aaaa!)

Anonymous said...

Rüstem bey,

İstatistikler yeme bozukluklarının genel olarak kadınlarda daha sık olduğunu göstermektedir. Ancak erkeklerin yeme bozukluklarını daha etkili bir şekilde gizlemeyi başarabilmeleri bu oranlara etki edebilir. Yeme bozukluğu olan kişilerde homoseksüellik, aseksüellik, depresyon, anksiyete (kaygı), kişilik bozuklukları ya da uyuşturucu madde kullanımı daha sık görülmektedir. Tüm bu risk faktörleriyle yeme bozuklukları arasındaki neden-sonuç ilişkisi tam olarak aydınlatılmış değildir. Altta yatan daha temel bir neden hem yeme bozukluklarına hem de diğer bozukluklara yolaçıyor olabilir.

Kişilik bozuklukluğu, yeme bozukluğu geliştirme açısından ciddi bir risk faktörüdür. Yeme bozukluğuyla beraber olan kişilik bozuklukları arasında en önemlileri çekingen tip, borderline tip ve narsistik tip kişilik bozukluklarıdır.

Sevgi Delidoktoru
Psikiyatrist